Projecten

Herverbinden

In opdracht van de stichting Inspired by Timba tekende ik de verhalen op van vijf gezinnen die een kind verloren dat midden in het leven stond of daar net aan begon. Aan vijf keukentafels luisterde ik naar de open, eerlijke en kwetsbare verhalen die de ouders, broers en zussen vertelden. En maakte vanuit hun...

Lees meer
Poëziepad Wereldtuin Verdeliet

In 10 jaar tijd werd Wereldtuin Verdeliet van een verwilderd, verlaten stuk grond een prachtige tuin. Als blijvende herinnering aan hun 10-jarig jubileum opent Verdeliet op 21 mei 2023 een poëziepad door de tuin. Het pad wordt gevormd door 10 borden met een gedicht die per seizoen zullen wisselen. Mijn gedicht...

Lees meer
Schrijven bij MIJ

Als schrijver ben ik verbonden aan Museum IJsselstein. Samen met Nouline Dijkstra ontwikkel ik bij iedere expositie een workshop op maat. Het thema van de lopende expositie is 'Oost West Thuis Best'. ‘Men moge de geheele wereld doorkruist en het steeds goed gehad hebben, men zal zich nergens beter bevinden dan...

Lees meer
Herinner mijn kleur

Kunstenaar Maud de Wit interpreteerde en vertaalde mijn prozagedicht ‘Heel even’ naar een prachtig beeld met als titel ‘Herinner mijn kleur’. De tekst die Maud bij haar werk schreef vertelt haar perspectief:  “Herinner mijn kleur” Verdrink niet in mijn flarden maar kijk me aan en herinner je mijn kleuren. Verbind...

Lees meer
In a breath’s length – Flowermouth

In februari 2021 kwam het album 'In a breath's lenght' van Flowermouth uit. Een album volg gesproken poëzie van diverse dichters uit binnen- en buitenland gecombineerd met de tracks van Flowermouth. Twee gedichten van mij zijn terug te vinden op het album. 'Het achterland voorbij' is een bestaand gedicht van mij...

Lees meer
Monologen theaterstuk “De Verlorenen”

Op basis van het script van Claudia van Ede schreef ik de monologen en de voice-over voor het theaterstuk De Verlorenen. De inspiratie haalde ik naast het script uit de repetities van theatergroep De Avondploeg waar ik bij aanwezig was. Het stuk haalde, i.v.m. Corona, het theater helaas niet.  De Verlorenen “De...

Lees meer
Leap of Faith – Ketlin van Esschoten

Ketlin van Esschoten is een beelden kunstenaar met een architectonische achtergrond. Ik schreef de woorden bij één van haar kunstwerken 'Leap of Faith'. Het gedicht: Leap of faith De gezichten in de kamer.De zacht geharste tranen die zich hechten aan het hout. Tot as vervallen vragen,zwartgeblakerd goud. Het licht...

Lees meer

Over mij

Ik heb geen grote woorden. Alleen maar kleine. Woorden die me passen als een tweede huid. Niet groter dan ik zelf zou willen zijn.

Mariola Dirkzwager | Ellen Keystraat 5 | IJsselstein

©2021 mariola dirkzwager