Projecten

Schrijven in Museum IJsselstein

Als schrijver ben ik verbonden aan Museum IJsselstein. Samen met Nouline Dijkstra ontwikkel ik bij iedere expositie een workshop op maat. Het thema van de lopende expositie (vanaf 11/2) is ‘Oost West Thuis Best’.

Datum workshop: 16 april 2023
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Locatie: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein
Kosten: € 15.00
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl ovv Schrijfworkshop
Meer informatie: Activiteiten Museum IJsselstein

 

Herinner mijn kleur

Kunstenaar Maud de Wit interpreteerde en vertaalde mijn prozagedicht ‘Heel even’ naar een prachtig beeld met als titel ‘Herinner mijn kleur’.

De tekst die Maud bij haar werk schreef vertelt haar perspectief: 

“Herinner mijn kleur”

Verdrink niet in mijn flarden maar kijk me aan en herinner je mijn kleuren. Verbind je met mijn kleuren die symbool staan voor mijn glorie, mijn waardevolle momenten. Laat de kleuren je troosten en een glimlach geven want ze staan Symbool voor de Momenten die mijn leven kleurde. Mijn kleuren zijn flarden van mooie herinneringen. Niet meer verbonden en benaderbaar in het nu dwalen ze in je gedachten. Herinner mij aan mijn kleuren want alleen in de kleuren zie je de waarde van mijn leven. Weet dat ik berust in de kleuren die ik kon vinden in mijn leven. Het is mijn geest die rust, laat mijn kleuren beklijven: Herinner je je mijn kleur?

De woorden van het gedicht ‘Heel even’ sluiten daar in mijn beleving prachtig op aan.

In a breath’s length – Flowermouth

In februari 2021 kwam het album 'In a breath's lenght' van Flowermouth uit. Een album volg gesproken poëzie van diverse dichters uit binnen- en buitenland gecombineerd met de tracks van Flowermouth. Twee gedichten van mij zijn terug te vinden op het album. 'Het achterland voorbij' is een bestaand gedicht van mij...

Lees meer
In a breath’s length – Flowermouth

In februari 2021 kwam het album 'In a breath's lenght' van Flowermouth uit. Een album volg gesproken poëzie van diverse dichters uit binnen- en buitenland gecombineerd met de tracks van Flowermouth. Twee gedichten van mij zijn terug te vinden op het album. 'Het achterland voorbij' is een bestaand gedicht van mij...

Lees meer
Monologen theaterstuk “De Verlorenen”

Op basis van het script van Claudia van Ede schreef ik de monologen en de voice-over voor het theaterstuk De Verlorenen. De inspiratie haalde ik naast het script uit de repetities van theatergroep De Avondploeg waar ik bij aanwezig was. Het stuk haalde, i.v.m. Corona, het theater helaas niet.  De Verlorenen “De...

Lees meer
Leap of Faith – Ketlin van Esschoten

Ketlin van Esschoten is een beelden kunstenaar met een architectonische achtergrond. Ik schreef de woorden bij één van haar kunstwerken 'Leap of Faith'. Het gedicht: Leap of faith De gezichten in de kamer.De zacht geharste tranen die zich hechten aan het hout. Tot as vervallen vragen,zwartgeblakerd goud. Het licht...

Lees meer
Impressie Schrijfdag Troost en Schoonheid

Blouses en zakdoeken     De zolen van mij schoenen raken het geluid van herfst  als ik uit de auto stap.  De korte wandeling  richting de ingang van de locatie zet alle zintuigen op scherp. Ik adem, zie, voel en ervaar herfst in al z’n facetten. De zon die de voorzichtige herfsttinten van de bomen verlicht. De...

Lees meer

Over mij

Ik heb geen grote woorden. Alleen maar kleine. Woorden die me passen als een tweede huid. Niet groter dan ik zelf zou willen zijn.

Mariola Dirkzwager | Ellen Keystraat 5 | IJsselstein

©2021 mariola dirkzwager