Projecten

Schrijven bij MIJ  – Alles verandert, niets vergaat

Taal geven aan wat belangrijk is, dat staat centraal in de schrijfworkshops die ik geef. Verbonden als schrijver aan Museum Ijsselstein maak ik bij elke tentoonstelling een workshop op maat. Op 30 januari staan in de schrijfworkshop Alles verandert, niets vergaat de thema’s natuur en de metamorfose centraal.

Een workshop waarin we taal geven aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. Zodat als alles verandert, niets vergaat wat we in woorden hebben gevangen. Tijdens de workshop staat het thema van de poëzieweek 2022 ‘Natuur’ centraal.

Van wintermijmeringen tot wolken om bij weg te dromen. Tijdens het schrijven laten we ons inspireren door de transitie die de natuur ons ieder seizoen laat ervaren met alle zintuigen op scherp. De vergankelijkheid die steeds weer staat voor een nieuw begin in een cyclus die altijd draait.

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten schrijven we poëzie of proza met een poëtische inslag. Passend bij de belofte die ieder seizoen in zich heeft.  

Van de natuur zijn alleen nog de contouren zichtbaar. De nerven zonder blad. De oranje gloed van melancholie. De vertraging, de kleur, de geur, het gewicht van iets, van niets dat zich een weg baant op het ritme van de wind. 

Wanneer:  30 januari 2022, 10.30 – 12.30 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen
Kosten: €10,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. schrijfworkshop Alles verandert, niets vergaat

Meer informatie over de expositie vind je op de website van Museum IJsselstein.

In a breath’s length – Flowermouth

In februari 2021 kwam het album 'In a breath's lenght' van Flowermouth uit. Een album volg gesproken poëzie van diverse dichters uit binnen- en buitenland gecombineerd met de tracks van Flowermouth. Twee gedichten van mij zijn terug te vinden op het album. 'Het achterland voorbij' is een bestaand gedicht van mij...

Lees meer
Monologen theaterstuk “De Verlorenen”

Op basis van het script van Claudia van Ede schreef ik de monologen en de voice-over voor het theaterstuk De Verlorenen. De inspiratie haalde ik naast het script uit de repetities van theatergroep De Avondploeg waar ik bij aanwezig was. Het stuk haalde, i.v.m. Corona, het theater helaas niet.  De Verlorenen “De...

Lees meer
Leap of Faith – Ketlin van Esschoten

Ketlin van Esschoten is een beelden kunstenaar met een architectonische achtergrond. Ik schreef de woorden bij één van haar kunstwerken 'Leap of Faith'. Het gedicht: Leap of faith De gezichten in de kamer.De zacht geharste tranen die zich hechten aan het hout. Tot as vervallen vragen,zwartgeblakerd goud. Het licht...

Lees meer
Impressie Schrijfdag Troost en Schoonheid

Blouses en zakdoeken     De zolen van mij schoenen raken het geluid van herfst  als ik uit de auto stap.  De korte wandeling  richting de ingang van de locatie zet alle zintuigen op scherp. Ik adem, zie, voel en ervaar herfst in al z’n facetten. De zon die de voorzichtige herfsttinten van de bomen verlicht. De...

Lees meer

Instagram

Over mij

Ik heb geen grote woorden. Alleen maar kleine. Woorden die me passen als een tweede huid. Niet groter dan ik zelf zou willen zijn.

Mariola Dirkzwager | Ellen Keystraat 5 | IJsselstein

©2021 mariola dirkzwager

Chat openen