Als schrijver ben ik verbonden aan Museum IJsselstein. Onder de titel Schrijven bij MIJ organiseer ik samen met Nouline Dijkstra bij iedere expositie een workshop op maat.

Schrijven bij MIJ – Schrijversontbijt ‘De Kajuit’

Het pand waar Museum IJsselstein gevestigd is deed van 1973 – 1987 dienst als jeugdsoos ‘De Kajuit’. Met de tentoonstelling ‘De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren ‘80’ blikt het museum terug op die tijd.

In de sfeer van de jeugdsoos die in het museum gecreëerd is organiseren we op 2 juni 2024 Het Schrijversontbijt ‘De Kajuit’. We zetten de ontbijt- en schrijftafels midden in de expositie. Met aan de ene kant de gezelligheid en het thuisgevoel dat voor de bezoekers van de jeugdsoos zo herkenbaar was. En aan de andere kant de kunst van de leeftijdsgenoten van de Kajuit-bezoekers. Al schrijvend richten we de schijnwerpers op de jongerencultuur van de jaren ’80 en de kunstenaars die in die tijd tot bloei kwamen. ‘

Het programma:

10.00 – 10.30 uur Ontbijten in Museum IJsselstein

10.30 – 12.30 uur Schrijfworkshop Schrijven bij MIJ – De Kajuit

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten nemen we je mee naar de muziek van die tijd. Naar de kunst die toen ontstaan is en bijzondere momenten die deze periode voor jou definiëren.

Het museum is tijdens de workshop nog niet geopend voor publiek. Een ideale omgeving om in alle rust al schrijvend te dwalen door de expositie. In de workshop zit een pauze met tijd voor een kop koffie of thee en ruimte om verder kennis te maken met de andere deelnemers.

Ervaring met schrijven is niet nodig om deze workshop met plezier en verrassende resultaten te volgen. De workshop wordt gegeven in het Nederlands maar schrijven mag in iedere taal die je beheerst of leuk vindt. Het delen van je teksten tijdens de workshop is niet verplicht.

Informatie:

Datum: 2 juni 2024
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Locatie: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein
Kosten: € 25,00 inclusief heerlijk ontbijt en koffie of thee in de pauze
Aantal deelnemers: maximaal 20 schrijvers
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Het Schrijversontbijt

Kun je niet wachten tot 2 juni 2024 met schrijven? Op de website Schrijven online vind je voldoende inspriatie om vast aan de slag te gaan.