Als schrijver ben ik verbonden aan Museum IJsselstein. Onder de titel Schrijven bij MIJ organiseer ik samen met Nouline Dijkstra bij iedere expositie een workshop op maat.

Schrijven bij MIJ – Do for Love
26 november 2023

‘We schrijven bij het werk van Marian Genet, Harmony of Love, waarbij de vele kleurvlakken als puzzelstukjes in elkaar vallen. Iedere kleur staat symbool voor een ervaring of een ontmoeting. Een interactieve installatie waar je helemaal in kan verdwijnen, alleen of samen. Op dit tapijt mag je zitten, liggen, een boekje lezen, voor je uit staren, knuffelen, wat je maar wil! Dus ook schrijven en dat is precies wat we gaan doen. 

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten nemen we je mee door je eigen bijzondere ervaringen en ontmoetingen in de liefde. Al schrijvend maken we ons eigen kleed vol verhalen waarin alle kleuren en vormen van de liefde een plek krijgen. 

Ervaring met schrijven is absoluut niet nodig om deze workshop met heel veel plezier te volgen. Schrijven mag in iedere taal die je beheerst of die voor jou de liefde vertegenwoordigt. De workshop wordt gegeven in het Nederlands.’

Actuele informatie over geplande schrijfworkshops vind je op: Activiteiten Museum IJsselstein

Onderstaande video is een impressie van de workshop Schrijven bij MIJ – Do for Love.