Mijn jeugd was, met dank aan mijn opera-minnende ouders, vaak gevuld met klassiekers uit de meeste bekende opera’s en operettes. Als tiener had ik daar weinig mee, maar ik nam ze mee mijn verdere leven in en ben ze steeds meer gaan waarderen.

Toen ik door Amicitia in IJsselstein uitgedaagd werd om me voor het schrijven van een gedicht te laten inspireren door hun concert ‘Onbereikbare liefdes’ greep ik die kans dan ook met beide handen aan. Uit het scala van mooie stukken die tijdens het concert werden gespeeld koos ik voor de Habanera uit de opera Carmen. Zoek maar op, je kent het nummer vast.

Carmen is een opera over een uitdagende zigeunervrouw en het gevaarlijke spel van de liefde. Geschreven in 1875 door de Franse componist Georges Bizet was de opera op z’n minst baanbrekend te noemen.

Het gedicht ‘Onbezonnen liefde’ is in het programmaboekje van het concert gedeeld. 

Het concert heeft plaats gehad op 25 november 2023 in de Ontmoetingskerk in IJsselstein. Samen met de solist Oihana Aristizabal Puga (cello) heeft Harmonie Amacitia hoogtepunten laten horen uit Evita, Carmen, Casanova en Romeo & Julia.